"Po celý rok v pohodě a s radostí,
prostě jako doma"

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Pro rodiče > Aktuality > Informace o otevření školky

Informace o otevření školky



Datum konání:
5.5.2020
Datum ukončení:
17.5.2020

Mateřská škola Levínská Olešnice, příspěvková organizace

Levínská Olešnice 151, 514 01 Jilemnice

 

Mateřská škola obnoví svůj provoz po dohodě se zřizovatelem

 dne 11.5.2020

 

Dítě může nastoupit do školy pouze při splnění následujících podmínek:

Beru na vědomí, že Podmínky pobytu dítěte jsou zpracovány dle Metodiky vydané Ministerstvem školství v návaznosti na doporučení Ministerstva zdravotnictví

 

·         Děti se od převzetí do předání zpět zákonným zástupcům mohou pohybovat v MŠ bez roušky.

·         2 roušky budou mít děti v šatně v samostatném uzavíratelném sáčku a to z důvodu podezření na infekční onemocnění nebo pobytu dětí mimo areál školky

·         Děti přihlašujte k docházce na tel. 777 131 542 do čtvrtka 7.5.2020. Prosíme i o zpětnou vazbu, že si děti ponecháte doma.

 

Zákonný zástupce předává dítě učitelce před vstupem do budovy MŠ, dodržuje 2m odstup

Zákonným zástupcům není povolen při přivádění dětí vstup do budovy

Zákonný zástupce vyčká, než učitelka změří dítěti teplotu (bezkontaktním teploměrem) a převezme věci pro dítě. Teprve potom je dítě převzato do péče MŠ a zákonný zástupce může odejít.

·         Učitelka je oprávněna nepřevzít dítě, které jeví příznaky respiračního onemocnění nebo má zvýšenou teplotu.

·         Pokud se u dítěte v průběhu pobytu v MŠ objeví kašel, rýma nebo jiné známky infekčního onemocnění, jsou rodiče povinni si dítě ihned vyzvednout. Dítě bude umístěno do vyzvednutí rodičem nebo jinou pověřenou osobou v jiné místnosti než ostatní děti, dozor zajistí pedagogický personál. Nebudeme brát na zřetel tvrzení rodičů o alergické rýmě nebo kašli. Po návratu do MŠ bude škola vyžadovat potvrzení od lékaře, že je dítě zdravé a může do kolektivu.

·         Do prostor mateřské školy včetně zahrady vstupují zákonní zástupci dítěte nebo pověřená osoba pouze s rouškou. Jsou povinni dodržovat 2m odstupy, neshlukovat se a to jak před budovou, na školní zahradě, tak i před pozemkem školy.

·         Zákonní zástupci předají 11. 5. vyplněné Čestné prohlášení, bez něho nebudou děti do MŠ vpuštěny. Prohlášení je ke stažení ZDE nebo k vyzvednutí v MŠ po telefonické domluvě.

·         Zákonný zástupce bere na vědomí, že v prostorách školy bude docházet ke zvýšené desinfekci prostor, ale i rukou dětí, proto zvažte, zda děti s atopickým ekzémem nebo respiračními problémy či alergickými potížemi je vhodné do MŠ dávat.

·         Do MŠ dítě nebude nosit žádné hračky ani na spaní.

·         Zaměstnanci a děti jsou povinni řídit se aktuálními obecně platnými opatřeními, která jsou aplikována v případě infekční nákazy a zároveň se musí řídit aktuálně platnými doporučeními orgánu veřejného zdraví pro zabezpečení prevence proti nákaze koronavirem SARS-CoV-2.

·         Jelikož jsme ve stavu mimořádných bezpečnostních opatření, žádáme všechny rodiče o zvážení docházky do MŠ, pokud nejste pracující a jste doma na rodičovském příspěvku, mateřské dovelené, pracovní neschopnosti, ponechte si děti raději doma.

·         Nárok na ošetřovné zaniká dnem otevření MŠ, tedy 11.5, pokud má ale zákonný zástupce dítě ve věku do 13 let na ZŠ, může čerpat do 30. 6. ošetřovné na něj.